From technology to politics to video games; these are the random thoughts of a geek with too much time on his hands
Published on February 18, 2008 By Zoomba In Sins News

Huzzah!

We've completed our work for the night and the forums are back up and running.  You'll notice a number of visual changes, and you'll hopefully notice improved speed and general performance.

Please post any issues you run into here.  We've done a lot of testing this past week and tonight, but if something slipped through we want to know so it can be fixed quickly.

Thank you all for your patience.


Comments (Page 1)
on Feb 18, 2008

Nice work, gentlemen. Spiffy fast response, though the Watchlists aren’t working yet (sad, because that’s a function I used a lot). I am particularly appreciative of the fact I can post in HTML directly without having to dink around with the tabs and options.

The only thing I can see that would be particularly useful would be to not just see posts by a user whose ID you click on but threads they’ve replied to as well.

(OK, one more thing because it’s my personal, private obsession … How about RSS feeds from each forum, sub-forum, and post? The first two would blip out whenever the forum/sub-forum saw a post and the last would blip when a post had replies, with full text. My centralization into using Google Reader for everything knows no bounds …)


on Feb 18, 2008
kryo if you see this plz look into PM-Private Messages. I think something is wrong, send you a PM and got a reply but can't see it?!? Can only see what I wrote too you. Also plz look into the issue regarding the tred-reply box, it's very small
on Feb 18, 2008
There's already an RSS feed for every forum and sub-forum. Click on the rss button that is displayed next to each forum.
on Feb 18, 2008
Forgot, I use IE7.
on Feb 18, 2008
Also plz look into the issue regarding the tred-reply box, it's very small


I experience the same problem. Either it is a very small reply box, or if I click "enlarge editor", it becomes a narrow vertical one. Clicking on "expand editor" does nothing. I can't resize the reply box to the full horizontal layout it used to have. As it is now, editing replies is visually a chore.
on Feb 18, 2008
The RSS feeds are a known issue and should be fixed later today.
on Feb 18, 2008
Poor Zoomy, going to have your hands full today   
on Feb 18, 2008
kryo if you see this plz look into PM-Private Messages. I think something is wrong, send you a PM and got a reply but can't see it?!? Can only see what I wrote too you.

Also plz look into the issue regarding the tred-reply box, it's very small


Yes the PMs are bugged. Basically though I just said that I'll look at the mod queue after we get some forum testing out of the way.
on Feb 18, 2008
Well, the forum seems to be working for the most part for me now. My problem last night of carriage returns not being accepted seems to be fixed, I believe. However, as has already been mentioned, the text box for replying is very tiny under IE7. I have suspended using IE7 here until this is solved, since it's almost impossible to format a reply.

Also, I just made a quoted reply (using IE7 at the time) to the thread "Fleet Cap & Tax Rate On Huge Maps Needs Fix" in the strategy forum. My portion of the text is fine, but the quoted section combined an earlier quote from before with the text I was quoting. Jambed it together to make it very hard to read. Basically, it took the quoted text that was in the original post, deleted the quote tags, and jambed the poster's text into it, then encapsulated all of it in quote tags.

I tried to edit the post using Firefox 2.0.0.2 and the edit did not take effect immediately. When I refreshed the thread under FF, it still showed my original post. However, if I refresh under IE7, the post is now corrected in both. Sounds like the edit system is just taking a little more time to process now.

Using Internet Explorer 7.0.5730.11 and Mozilla Firefox 2.0.0.2
on Feb 18, 2008
Two things I was hoping in the forum update: - An indicator saying 'a dev has posted in this thread' / 'click to go to post'. - Merging the GalCiv2 / Stardock forum with this one. That they're both separate but tied together is weird. EDIT: Test
on Feb 18, 2008
I can't seem to edit my posts either... it takes the submission but doesn't actually change the post, apparently. Also it still takes me like 45 seconds to post a reply - forum is as slow as ever EDIT: TEST
on Feb 18, 2008
Another test - all the carriage returns out of my first post here disappeared, but the edits appeared, AFTER I replied to it... checking it one more time.
on Feb 18, 2008
- Merging the GalCiv2 / Stardock forum with this one. That they're both separate but tied together is weird.


All the forums pull from the same database. However each product has its own site and it really wouldn't make much sense to merge them. Even less so since that would make the recent posts list a nightmare.


on Feb 18, 2008
Appears I was correct - edits don't show until someone's replied, and all your carriage returns will explode out of it. You also get 404 errors when someone replies to your post in the meantime - though that's not much better than before where it would tell you you were banned or something. Going to add another edit to this one - reply first if you see it in the meantime. EDIT: TEST TEST CAN YOU SEE ME?
on Feb 18, 2008
Well, I'm going to confirm Uranium's problem with the edit system. I'm now using the latest version of Firefox, and it's really weird, since the changes I make don't seem to take effect unless I go to the thread in IE7. Then, the changes seem to work in both browsers. @ Uranium - I can see your last post edit before any replies have been made to it. [EDIT] Actually, I think the edit system is just running pretty slow. I just went back to look at my edit I made earlier and it's now showing proper under Firefox, without having viewed it in IE7.
Meta
Views
» 2678
Comments
» 29
Category
Sponsored Links